Saturday, March 27, 2010

Majlis Pertunangan Faiz & Roshasni 26hb Mac 2010

Kelam kabut dari majlis mesyuarat agung kat Alor Setar saya terus bergegas ke Sungai Petani pula untuk buat liputan majlis pertunangan seorang sahabat di sana.

Setiba di Sungai Petani majlis berjalan seperti yang dijadualkan, Alhamdulillah...

Tahniah diucapkan kepada Faiz dan pasangannya.

Faiz & Norhasni (Tunang)
Faiz & Norhasni (Tunang)
Faiz & Norhasni (Tunang)
Faiz & Norhasni (Tunang)
Faiz & Norhasni (Tunang)
Faiz & Norhasni (Tunang)
Faiz & Norhasni (Tunang)
Faiz & Norhasni (Tunang)


Call for booking now!!!
Mohamad Amin Samsudin
012 222 1873

Azhar & Nor Haiyu Pre Wedding Photoshoot 25hb Mac 2010

Sesi pre wedding ini diadakan di tasik Jitra baru-baru ni...

Saya ditemani dua orang rakan foto bersama-sama kami mulakan sesi dengan pasangan Azhar dan Nor Haiyu hingga sebelum matahari terbenam...

Azhar & Nor Haiyu
Azhar & Nor Haiyu
Azhar & Nor Haiyu
Azhar & Nor Haiyu


Call for booking now!!!
Mohamad Amin Samsudin
012 222 1873

Mesyuarat Agung Lembaga Kebajikan Perempuan Islam (LKPI) Perhubungan Negeri Kedah Kali Ke-42 26hb Mac 2010

Mesyuarat Agung yang dirasmikan oleh KDYMM Tuanku Sultanah Negeri Kedah Darul Aman.

Mesyuarat Agung LKPI ke-42
Mesyuarat Agung LKPI ke-42
Mesyuarat Agung LKPI ke-42
Mesyuarat Agung LKPI ke-42
Mesyuarat Agung LKPI ke-42


Call for booking now!!!
Mohamad Amin Samsudin
012 222 1873

Haslimi & Nurfariza 19hb Mac 2010

Entry ni agak lewat sikit berikutan ada banyak acara dan kerja-kerja yang datang... So nak update blog pun kena tunggu time cuti ja... Hmmm... Dalam paparan kali ni ialah saudara Haslimi adik kepada rakan sekerja saya.

Majlis akad nikah ini berlangsung di Pendang dan majlis sanding/kenduri mereka insyaAllah pada bulan Jun.

Selamat Pengantin Baru...

Haslimi & Nurfariza
Haslimi & Nurfariza
Haslimi & Nurfariza
Haslimi & Nurfariza
Haslimi & Nurfariza
Haslimi & Nurfariza
Haslimi & Nurfariza
Haslimi & Nurfariza
Haslimi & Nurfariza
Haslimi & Nurfariza
Haslimi & Nurfariza


Call for booking now!!!
Mohamad Amin Samsudin
012 222 1873

Sunday, March 21, 2010

Pi tengok Petronas Cubprix

Baru-baru ni ada la sikit event besaq kat Alor Setar ni, cubprix... Dan semestinya kalau ada ja event sukan-sukan bermotor ni, memang ramai la yang datang berkunjung dan kena pulak hari cuti...

Member-member dah ajak dari hari first lagi tapi keadaan tak dapat mengizinkan disebabkan ada job kat Pendang so kenalah utamakan kerja. By the way saya akan upload gamaq majlis akad nikah tersebut dalam entry yang akan datang.

Untuk tidak melunturkan hati sendiri yang memang berkobar-kobar nak pi amik gamaq cubprix ni so saya pun ikut la kengkawan pada hari kedua event cubprix tersebut. Semangatnya tak sangga, pukui 7.30 pagi lagi saya dah terpacak order teh tarik kat kopitiam sambil tangan duk talipon hat member-member semalam yang kata nak pi cubprix lagi... Gerak depa ja dari tidoq mai meet up kat kopitiam. Yang mai, Azfar, Boy ngan Afifi. So empat orang kami ja terjah pi cubprix seawal 9 setengah 10 pagi lagu tu.

Macam-macam ada tapi shot tak berapa besh la angle kureng sikit. Tapi kepuasan ada la sikit dan dikongsi bersama-sama kengkawan yang sekapai pi.

Petronas Cubprix Alor Setar
Petronas Cubprix Alor Setar
Petronas Cubprix Alor Setar
Petronas Cubprix Alor Setar
Petronas Cubprix Alor Setar
Petronas Cubprix Alor Setar
Petronas Cubprix Alor Setar
Petronas Cubprix Alor Setar
Petronas Cubprix Alor Setar
Petronas Cubprix Alor Setar
Petronas Cubprix Alor Setar
Petronas Cubprix Alor Setar

Balik dari tapak event tu agak dalam tengahari jugak la sebab panaih diq-diq. Afifi la yang paling banyak sekali bawak balik cenderahati yang dia kutip kat booth-booth promosi. Hehehe...

Vroooooooommmmmm!!!


Call for booking now!!!
Mohamad Amin Samsudin
012 222 1873

Saturday, March 20, 2010

Update sikit...

Lama jugak tak log in atau update kat blog dah dekat dua minggu ka tiga...? So, selepas beberapa minggu ni ada la beberapa perkara yang berkaitan dan yang dapat saya kongsikan yang mana saya akan kemaskini dalam entry yang berikutnya.

Di sini ada la sedikit sneak preview apa yang berlangsung kat pekan Alor Setar 19hb - 20hb Mac 2010 baru-baru ni...

Vrooom...
Petronas Cubprix 19hb-20hb Mac 2010



Call for booking now!!!
Mohamad Amin Samsudin
012 222 1873

Sunday, March 7, 2010

Outing Dengan Kengkawan: Photoshoot session dengan model/talent...

Baru-baru ni saya ngan kengkawan ada ikut beberapa kengkawan lain buat outing dengan beberapa rangkaian kengkawan yang lain lagi. Biasalah, outing selalu duk buat sesorang dan kadang-kadang berdua atau bertiga... Tapi kali ni saya ikut beramai-ramai so boleh la kita tengok gaya dan ragam photographer lain. Maksud saya, bukan dipandang dari sudut negatif tapi dari perspektif yang lebih membina seperti dari segi gerak kerja serta proses dan hasil akhir.

Kalau nak dibagitau secara detail lagi, sebagai contoh, kita boleh tengok berapa lama masa yang diambil untuk seseorang jurugambaq nak setting sesuatu scene dan capaian akhirnya. Contoh lain, PR, bagaimana cara runding seseorang (communication skills) antara Jurugambaq dan pembantu dengan subjek.

Hal-hal macam ni boleh banyak membantu memperbaiki setiap apa yang kurang...

Saya berharap pada kengkawan seperjuangan memperbanyakkan lagi aktiviti serta majlis ilmu sebegini untuk kebaikan semua bersama.

Mas @ Tg Chali
Talent: Mas
Location: Tg. Chali, Alor Setar, Kedah
200mm 1/3200 f2.8
Available light

Ain @ Balai Seni
Talent: Ain
Location: Balai Seni, Alor Setar
50mm 1/25 f1.8
1/32 with umbrella


Call for booking now!!!
Mohamad Amin Samsudin
012 222 1873

MOHAMAD AMIN BIN SAMSUDIN | PHOTOGRAPHY DESIGN ETC.


Mohamad Amin Samsudin
012 222 1873