Saturday, August 3, 2013

Jom bergambar ala studio di rumah sendiri dengan harga yang best... :)




Sempena Aidilfitri kali ini jom sapa-sapa yang nak bergambaq dengan baju raya tapi segan nak keluar rumah pi kedai kamera dengan seragam raya boleh bergambar dengan tenang dan selesa di rumah sendiri. Pakej gambar keluarga raya ini bermula dari RM75 untuk 10 shots terbaik dalam bentuk softcopy dan satu gambar beserta bingkai eksklusif bersaiz 10RW.

Anda akan jimat RM10 dari harga biasa...

Telefon saya dengan kadar terburu-buru di talian
012 222 1873 (Mohamad Amin) atau 012 694 1873 (Diyana)

Friday, July 26, 2013

Dah setengah Ramadhan

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia... Saat ini kita berada dalam 10 hari ramadhan bahagian yang kedua... Alhamdulillah... Bersyukur ke hadrat Ilahi kerana Dia masih mahukan kita di bumiNya. Dalam pada keseronokan di bulan ibadat dan keampunan ini sahabat saya yang bersama di Tg Malim sesi DPLI lalu sudahpun kembali ke rahmatullah. Kejadian baru berlaku 2 hari lalu pada jam 5.00 pagi ketika semua umat manusia bangun untuk bersahur. Beliau meninggalkan seorang isteri dan anak kembar beliau. Sebab-sebab kematian tidak diketahui secara tepat namun apa yang kita mampu untuk sedekahkan Al-Fatihah dan ucapan takziah kepada keluarga arwah.

Hari ini punya saya mengikuti konvoi RTM Jelajah Ramadan dengan group kengkawan Duke200. Walaupun saya dapat ikut setengah sahaja program di petang hari dengan majlis berbuka puasa, namun pengalaman bersama mereka ride dari Bukit Ayr Perlis ke Sekolah Menengah Sains Kubang Pasu dekat-dekat Kodiang, Kedah... Kami semua disambut bersama Pengarah RTM Kedah dengan aluan kompang yang lebih padu bunyinya daripada ekzos prang saya... :)

Dapat la Tshirt program dan juadah berbuka serta tempat VIP berbuka... :) Duit tak dapat sebab tak join dari pagi... :) Ride dapat duit lak mau tak seronok... Beronok-ronok... Heheheh dengan ceramah agama lagi sebelum masuknya maghrib...

Ni ada la sedikit dua gambar yang saya sempat rakan ngan telepon bimbit ja...






Terima kasih kepada geng-geng duke200... Anuar wa tabik lu... Sama Botak... Terima kasih juga pihak RTM dan Sekolah Menengah Sains Kubang Pasu yang menyediakan hospitaliti terbaik setiba kami dewan makan untuk majlis Iftar Jelajah Ramadhan...

Ok takat tu dulu, nanti kita sambung lagi cerita... Ni sampai tahap mikgamaq pun pakai kamera henset ja... Dslr simpan buat tukun... :P

Thanks for reading,
Mohamad Amin Bin Samsudin
MOHAMAD AMIN PHOTOGRAPHY
012 222 1873

Tuesday, July 16, 2013

Tugasan...


Gambaq ni diambik masa aidil fitri tahun lalu ni 19 Ogos 2012... Dah nak setahun dah... Gambaq ni ambik kat Kg Napoh ni nearby ngan Changloon... Saja ja nak upload ni just nak ambik mood ngan updating blog ni...

Tugasan dari tahun lalu ni banyak yang tertangguh, maaf lah pada para customer yang saya hold lama untuk nak siapkan album-album... Masa raya tahun 2012 ni saya dengan tugasan sambung pengajian kat Tg Malim, tak heavy mana pun tapi habih masa pi mai pi balik Tg Malim - Alor Setar... Pergh boleh dikatakan dalam sebulan ulang alik saja 4-5 kali ngan perbelanjaan mmg betui banyak di highway dan juga minyak...

Saturday, July 6, 2013

Bangkitkan... InsyaAllah...

Bangkit... Percubaan bangkit dari tidur... Bangkit dari kebuntuan... Cuba aku bangkit dari kesepian blog yang telah lama ditinggalkan tidak ber'update-update'...
....
...
..
.
..
...
....InsyaAllah

Monday, December 24, 2012

Ni la pasainya lama tak update

Blog ni lamanya tak dihapdet kata nak hapdet taj hapdet-hapdet... Ehh berapa kali dah sebut hapdet... Tapi apa pun sebenaqnya saya sedang menjalani kursus di luar kawasan (luar dari Kedah). Oleh yang demikian jadi masa saya banyak terhabih kat jalan raya dan hiway untuk ulang alik outstation. Anyway dah nak abih dah kemelut kesibukan itu dan video kat atas ni just saya share kursus yang saya ikuti itu dah nak genap satu tahun. Selepas ni insyaAllah kembali normal dan buleh hapdet wedding-wedding photos...

Wednesday, August 24, 2011

Hanim & Zahri | Majlis Akad Nikah | 4hb Feb 2011



4hb Feb lalu adalah satu musim yang agak penuh ngan majlis kenduri kendara sebeitu juga dengan majlis Hanim dan Zahri yang mulanya saya tidak dapat nak buat liputan sendiri tapi saya squeeze masuk ja sebab sama tarikh dengan majlis akad nikah Zaurah dan Hafaris pada malamnya pulak... Perhhh satu hari panjang... Bawak sampai ke malam... Sampai keesokkannya pulak sampai la berminggu-minggu...

Zul & Aishah | Majlis Resepsi | 6hb Feb 2011



Agak lama jugak la nak update... Dah dekat raya baru nak tulis kat internet ni dengan majlis resepsi Zul dan Aishah pada 6 February lalu... lamanya isk isk... Terasa segan pulak nak post gambaq kes lama sangat... ;)

MOHAMAD AMIN BIN SAMSUDIN | PHOTOGRAPHY DESIGN ETC.


Mohamad Amin Samsudin
012 222 1873